Borta bra men hemma B3

Jag tror inte att jag är ensam med att under snöiga och mörka februaridagar drömma mig bort till varmare breddgrader. Platser med oändligt mycket sol och värme där allt är nytt och spännande. Minne av resor till fjärran länder som ligger som bomull runt hjärta och själ. Personligen älskar jag att resa och åka till platser jag inte tidigare besökt och se kulturer jag vet mycket lite eller ingenting om. Det är både spännande och förvirrande och man får ett helt nytt perspektiv på tillvaron. Samtidigt är det så skönt att också åka hem, att få sova i sin egna säng, att inte behöva försöka översätta namn på mat för att veta vad den innehåller, att inte behöva tänka på hur saker och ting fungerar eller hur jag skall uppföra mig för att inte av misstag förolämpa någon, för jag vet hur det är, detta är mitt hem.

Vissa har dock inte lyxen att kunna åka hem när de vill eller så har de kanske hittat kärleken på andra sidan jorden och följt med till denna kalla, mörka och helt fantastiska plats som vi kallar hemma. Det är inte alltid lätt att förstå oss svenskar och våra fikakultur och det är inte alltid lätt att förstå någon som inte är härifrån, missförstånd händer helt enkelt. Många vågar heller inte ta chansen att anställa personer som inte är som dom, för det känns läskigt eller så vet man helt enkelt inte hur man skall göra.

För 5 år sedan hade jag förmånen att tillsammans med en av mina bästa vänner starta ett bolag, eller socialt experiment som vi brukar kalla det – B3 Reach Consulting. Vi är idag ca 40 personer med 10 olika nationaliteter och ännu fler bakgrunder. Det är inte helt enkelt att få alla dessa olika personer att förstå varandra men det är sjukt kul att se hur olika människor med helt olika bakgrunder kompletterar varandra så helheten blir något mer.

Så våga öppna dörrarna för de där som inte pratat som du, även om de är från Skåne, och var nyfiken på vilka människor du har runt omkring dig. Allt jag kan säga är att vårt lilla bolag är ett mycket bättre bolag på grund av våra olikheter.