Vi firar det vietnamesiska nyåret

Det vietnamesiska nyåret är en stor händelse inte bara i Vietnam, utan även på Reach. Detta brukar firas omkring den andra fredagen i februari, och vi firar då även Reach begynnelsedag, vilket är den dag en man och en kvinna träffades på ett fik i Jönköping och frågade varandra ”Skulle man inte kunna göra det här lite bättre och på ett annat sätt?”

Egentligen borde man äta fisk på den här tillställningen, men så benhårda är vi inte (men man får om man vill. För att undvika gnäll och kinkande vid matbordet brukar en lista skickas ut så får man kryssa i vad man vill äta. Till och med om man är vegan eller inte gillar Nutella får man välja!) Däremot så ska man ha något rött på sig. Det är viktigt.

Vi ses på huvudkontoret och minglar och skålar med varandra. Sedan skålar vi lite till. Den som redan är hungrig får äta chips. Sedan håller grundarna tal och vi utnämner Årets Reachare, Eldsjäl, Kulturbärare, Konsult…. Ja. De utnämningar vi känner för och någon kvalificerar sig för, men stående är Årets Reachare. Och naturligtvis blir det pokaler, applåder och folket jubel!

Sedan åker vi till en restaurang där någon som är bättre än vi på att laga mat och äter den. Vi umgosas, minglar och skålar lite till. Dagen efter äter vi frukost, småpratar och åker hem glada, mätta och rusiga av att ännu ett fantastiskt Reachår lagts till handlingarna.