Dejtandet

Det är dags att träffas för första gången. Troligtvis är du lite nervös. Du är också förväntansfull och glad- glad att vara utvald! För så är det. Vi är ytterst kräsna i vårt urval. Det är inte vem som helst som får gå på intervju på Reach minsann. Men tänk så här: vill vi träffa dig, så är det för att vi ser något hos dig. Vi är lika spända på att få träffa dig, som du är att träffa oss.

Vad som händer här är att du träffar vår Kompetenskapten eller Integrationsgeneral på ett av våra kontor för en personlig intervju där vi ser om tycke uppstår. En första dejt helt enkelt!

Som vanligt vet man inte vad man kan förvänta sig när man träffar någon första gången. Kommer vi gilla varandra? Har jag rätt kläder? Tänk om det blir stelt? Vad ska vi prata om? Oroa dig inte. Kompetenskaptenen kommer med säker hand styra dig igenom detta med välformulerade frågor, knivskarpa öron och ögon men framförallt ett stort hjärta. Hen har redan läst ditt CV eller finkammat din LinkedIn-profil. Nu vill hen veta vem du är och vad du vill göra framåt. Ta en kopp kaffe till, luta dig tillbaka och njut av denna första trevande början på vad som kan bli något fantastiskt!

Grattis! Du har gått vidare och förhoppningsvis är lyckan total. Nu får du återigen träffa Integrationsgeneralen, denna gång tillsammans med någon av våra säljare för en mer djuplodande analys av hur din kompetens kan matchas mot något av de uppdrag vi har i pipen, eller mer långsiktiga behov våra kunder uttryckt.

Nu börjar det hetta till. Du får träffa en REACH-kollega, och eventuellt din blivande konsultchef för att få chansen att höra hur det egentligen fungerar när inte någon sådär chef-chefstyp lyssnar. Detta sker över en lunch, en fika eller varför inte en frukost? Möjligheterna är oändliga.

Du är nu officiellt utvald. Du har fjärilar i magen av lycka. Det är dags för den sista etappen: träffa företagets grundare som har ett sista veto. (Tips! De är ytterst mottagliga för mutor! Cheese cake, chokladbelagda kreationer samt kladdiga saker som innehåller vaniljkräm står extra högt i kurs!)

Och för att vara helt transparenta: Denna sista tillställning handlar till syvende och sist om magkänsla, din och vår: Är detta en Reachare? Är detta en chef för mig? Är detta någon som passar in i det befintliga gänget? Är detta ett gäng jag kan tänka mig att paddla kanot med? Kan vi enas om ett gemensamt förhållningssätt till hundvalpar med hängande luddiga öron?  Det är den nivån vi pratar om här: hur känns det i hjärtat och magen?

På den här träffen diskuteras även en del trista formella saker, t ex lön, anställningsdatum och eventuella anomalier. Men i stort är det som sagt magkänslan och att vi och du är överens om att det här är en relation att satsa på. Vi väljer varandra.